Bas Krijgsman

‘De woestijn kan je niet filmen, de zandkorrel wel’

Bas Krijgsman (1936)
In 1997 ging ik als directeur CME (Centrum voor Micro-Elektronica) met vervroegd pensioen  en werd nog  geen 3 maanden later gevraagd om voorzitter te worden van Stichting TIMP (Twents Initiatief Medische Produkt-ontwikkeling) een samenwerkingsverband van 12 Twentse Hightech bedrijven. Deze bedrijven ontwikkelden, gebruikmakend van elkaars verschillende deskundigheden, medische hulpmiddelen, zoals een brailleleesregel en een geavanceerde tilhulp.

Tot mijn zeventigste (2006) heb ik die uitdagende rol ingevuld. Daarna  ben ik meer tijd gaan besteden aan mijn hobby, het maken van documentaires.

De bovenstaande uitspraak is van onze zoon Maaik, zelf een bekend documentairemaker. Van zijn hand zijn onder andere ‘Langs de oevers van de Yangtze’, ‘Vechtershart’ en ‘O’Hanlons helden’. Hij is steeds mijn leidraad geweest: houd het thema klein en duidelijk.

Met deze achtergrond heb ik een aantal documentaires gemaakt, van kunstenaars, thema’s uit Ellecom en De Steeg en persoonlijke documenten. Sinds 2006 heb ik ongeveer 80 films, documentaires en portretten gemaakt. Op deze website van BernhaldeProductions vindt u een overzicht van mijn werk.  En films waar ik aan heb bijgedragen.

In een radio-interview heeft Johan de Haas, de leermeester van vele beeldende kunstenaars, deze documentaires gekarakteriseerd met de uitspraak: ‘Zo zoon, zo vader’

Header
In de kop van deze site ziet u de verkorte film over het kappen van de kastanjebomen in de Kastanjelaan in Ellecom. De hele film is te vinden onder het tabblad dorpsfilms . Overigens werden in deze laan lindebomen teruggeplaatst.