Wessel Huisman

Wessel Huisman, kunstschilder en historicus
Wessel Huisman is een internationaal bekend kunstschilder. In 1981 studeerde bij af de Radboud Universiteit als economisch en sociaal historicus. In 1984 voltooide hij zijn studie aan de kunstacademie ArteZ in Arnhem. Tot 2006 was hij directeur van deze academie, daarna werd hij fulltime kunstschilder.


‘Over het werk en het werken van Wessel Huisman’
Over de werkelijkheid van nu en de associaties met het verleden. Over licht materieel maken. Over ruimte-illusie en ruimte-verbeelding .

Kijk de film via deze link, duur 34 minuten. De film is op dvd verkrijgbaar via Johan Vos.


‘Voortdurend Perspectief’  een schilderij in wording (juli 2017)l
Dit is een korte documentaire gemaakt over de wordingsgeschiedenis van het kunstwerk. Ik volg de kunstenaar in zijn atelier vanaf de eerste  schetsen tot en met het afronding van het uiteindelijke schilderij, dat een prominente plaats heeft gekregen in de hal van Bellevue.

De bewogen geschiedenis
Uitgangspunt vormde de bewogen geschiedenis van de locatie, waar sinds het midden van de 19e eeuw een aantal bijzondere gebouwen heeft gestaan.

Een consortium bestaande uit de bedrijven Strukton, Kropman, Antea, Coare en Dura, heeft de afgelopen jaren Bellevue – het nieuwe hoofdkantoor van Alliander aan de Utrechtseweg in Arnhem – gerealiseerd. Als blijk van dank voor de bijzondere opdracht heeft dit consortium de directie van Alliander op 11 juli 2017 het schilderij “Voortdurend Perspectief”aangeboden.

Door bemiddeling van kunsthandel Peter van Os kreeg beeldend kunstenaar/historicus Wessel Huisman begin 2017 de opdracht dit schilderij te maken. 

Bekijk de film via deze link , duur 8 minuten. De film is op dvd verkrijgbaar via Johan Vos.


Website wesselhuisman.com